Aminosyror

Vår kropp använder aminosyror för att bygga protein. En del aminosyror kan kroppen bygga själv, men en del - de essentiella aminosyrorna, måste tillföras via kosten.

Läs mer

Antioxidanter

All påfrestning vi utsätter vår kropp för ökar oxidativ stress. Antioxidanter hjälper våra celler att skydda mot denna oxidativa stress.

Läs mer

A vitamin

Vitamin A är en fettlöslig vitamin som bland annat bidrar till upprätthållandet av synförmågan och immunsystemets funktion.

Läs mer

Betaglukaner

Betaglukaner återfinns bland annat i växtvärlden, alger och svamp, jäst och bakterier. Betaglukaner är en sorts kolhydrat, bestående av glukosmolekyler med en uppbyggnad som gör att matsmältningssystemet inte bryter ner dem.

Läs mer

Boswellia Serrata

Boswellia serrata har brukats i århundraden för sin effekt på lederna, som ger behaglig lindring. Boswellia serrata kommer från asiatiska och afrikanska träd.

Läs mer

B Vitamin

Vitamin B finns i många olika typer. De har olika uppgifter och ersätter inte varandra. Läs om de 8 olika varianterna.

Läs mer

B12 Vitamin

Vitamin B12 hjälper till att minska trötthet och utmattning och främjar immunsystemets normala funktion.

Läs mer

C-Vitamin

C-vitaminet bidrar till immunsystemets normala funktion. C-vitamin är även en antioxidant och bidrar till skydd av kroppens celler.

Läs mer

DHA

DHA är en essentiell omega-3-fettsyra som hjälper till att upprätthålla normal hjärnfunktion och synförmåga. Våra kroppar är beroende av den essentiella fettsyran Omega 3. Nyare forskning visar att i DHA i synnerhet är viktigt för bibehållande av normal hjärnfunktion och normal synförmåga*.

Läs mer

D Vitamin

D-vitamin bidrar till kroppens normala muskelfunktion, det är viktigt för välfungerande muskler genom hela livet. Läs mer om D-vitamin här.

Läs mer

E Vitamin

E-vitamin kan delas in i tokoferoler och tokotrienoler. E-vitamin återfinns i bl.a. färgrika frukter och grönsaker, men också vegetabiliska oljor, fullkorn, vetegroddar och kli.

Läs mer

Kalcium

Det är känt för de flesta att kalcium bidrar till bibehållandet av normal benstomme. Den viktigaste byggstenen i skelettet är kalcium.

Läs mer

Koppar

Största delen av den 50-150 mg koppar vår kropp har, finns i lever, hjärna, hjärta och njurar. Kopparen har en viktig roll i kroppen, bidrar till flera olika funktioner.

Läs mer

Kollagen

Kroppens brosk behövs genom hela livet och bemöter klara mängder av olika påfrestningar. Brosk genomgår många miljoner cykler, det pressas ihop och sträcks ut när vi rör oss. Att ta hand om brosket är viktigt för bevarandet av rörliga leder.

Läs mer

Krom

Krom främjar den normala metabolismen av makronäringsämnen som socker och hjälper till att upprätthålla normala blodsockernivåer.

Läs mer

K Vitamin

K-vitamin är en av de fettlösliga vitaminerna som bidrar till normal blodlevring och till att bibehålla normal benstomme.

Läs mer

Magnesium

Ett av de viktigaste av mineralerna i kroppen är magnesium, som bidrar till både normal muskelfunktion och nervsystemets normala funktion.

Läs mer

Mineraler

Exempel på mineraler är kalcium, magnesium, selen och zink. Kroppen kan inte producera egna mineraler och därför måste vi få dem via det vi äter.

Läs mer

Omega-3

Omega 3 kallas de fleromättade fettsyror som finns i växter och fisk. Våra kroppar är beroende av dessa fettsyror för viktiga funktioner i kroppen.

Läs mer

Oxidativ stress

Fria radikaler är en sorts reaktiv syreart som exempelvis bildas när kroppen förbränner föda genom att använda syre. Det kan också bildas reaktiva syrearter när immunsystemet bekämpar de mikroorganismer som kan invadera det.

Läs mer

Proteiner

Proteiner utgör viktiga byggstenar i våra kroppar och bidrar till underhåll och tillväxt av muskelmassa. Protein är också, tillsammans med kolhydrater, en källa till energi.

Läs mer

Selen

Kroppen har ett innehåll av cirka 13-30 mg selen. Selen är ett essentiellt spårämne, som återfinns i blodplättar, sköldkörtel, lever, njurar, hjärta och muskler.

Läs mer

Vitaminer

Tretton viktiga vitaminer är kända idag. Ordet vitamin kommer från det latinska ordet "vita" som betyder liv. God hälsa kräver regelbundet intag av vitaminer.

Läs mer

Zink

Zink är bidragande till underhållandet av normal funktion hos hår, hud och naglar och är även en antioxidant som skyddar våra celler mot oxidativ stress.

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.