VNP_SE_omega3_meter_1140x600.jpg

Vad är egentligen Omega-3 index och hur mäter man det?

Omega-3-tillskott är utmanande i den meningen att dess effektivitet för det mesta inte kan kännas. Ändå är dess hälsoeffekter på kroppen olika, även om du inte märker effekterna direkt.

Omega-3-indexet indikerar mängden omega-3-fettsyror i blodet i förhållande till andra fettsyror. Mängden fettsyror på membranen i röda blodkroppar beräknas, och omega-3-nivån indikerar hur mycket DHA- och EPA-fettsyror är i förhållande till andra syror i procentuella termer.

Till exempel, om det finns 4 DHA och / eller EPA fettsyror i det röda blodkroppsmembranet och totalt 64 fettsyror. I detta fall blir formeln 4/64 = 6,25%. I detta fall kommer omega-3-indexet för en person att vara 6, 25%.

Din omega-3-nivå kan mätas och du vet din nivå inom några veckor. Att ta testet är enkelt. Testkitet har allt du behöver - allt du behöver göra är att ta ett prov av ditt finger och skicka det i ett kuvert till labbet för testning. Sedan väntar du bara på ett e-postmeddelande som berättar din omega-3-nivå analyserad från ditt prov. Det är viktigt att komma ihåg att registrera provet innan du skickar det så att laboratoriet kan identifiera provet och skicka resultaten till din e-post.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.