VNP_Berith_test_1140x600.jpg

Omega-3-index kan nu mätas bekvämt hemma. Att göra testet är enkelt och du får resultatet direkt till din e-post.

Omega-3-index kan nu mätas bekvämt hemma. Att göra testet är enkelt, resultatet analyseras i testlaboratoriet och du får resultatet bekvämt direkt till din e-post.

Omega-3-fettsyror och deras effekter på hälsan har studerats i flera decennier. Det finns redan mer än 40 000 studier och antalet växer ständigt. Omega-3-fettsyror har visat sig vara effektiva mot många kroppsfunktioner.

Studier har visat att essentiella fettsyror är hälsosamma för kroppen. De långkedjiga omega-3-fettsyrorna, DHA och EPA, kan omvandlas till neurotransmittorer (eikosanoider) i kroppen. En tillräcklig mängd omättade fetter i form av omega-3-fettsyrorna DHA och EPA bidrar till hjärtats normala funktion. Omega-3 bidrar till normal hjärtfunktion med ett dagligt intag av 250 mg EPA- och DHA-fettsyror. Omega-3-fettsyran DHA bidrar också till normal funktion av hjärnan och synen. En positiv hälsoeffekt erhålls genom att konsumera 250 mg DHA-fettsyror varje dag.

Kroppen känns bra när den får näring varje dag. Detsamma gäller fettsyror, som du bland annat får från fet fisk. Den ideala omega-3-nivån är 8-12%. För de flesta av oss är omega-3-nivåerna under ideala nivåer. Att upprätthålla optimala omega-3-nivåer är viktigt, och omega-3-indexet är ett bra verktyg för att övervaka det. Således kan du garantera att din kropp har tillräckligt med omega-3-fettsyror för att stödja kroppens vitala funktioner.

Nivåerna varierar från person till person och kosten spelar den största rollen. Bra källor till omega-3-fettsyror är fet fisk som lax, sill och makrill, samt nötter och frön. Om du inte äter fet fisk 2-3 gånger i veckan kan det vara så att din kropp inte har tillräckligt med DHA- och EPA-fettsyror. Du kan nu enkelt ta reda på detta genom att testa.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.