020 - 47 47 48
Du når oss per telefon vardagar kl. 8.30-16.30
Alla grönsaker är hälsosamma men några innehåller mer näringsämnen än andra. Här är fem av de sundaste.
Broccoli – rik på vitaminerDenna gröna bukett är en av de mest näringsrika grönsakerna vi har. Broccoli är rik på vitamin A, C, K, E och folat. Det är dessutom en bra källa till mineralerna järn, kalcium och kalium.
Broccoli är väldigt gott i wok, sallader, pajer, soppa eller som tillbehör till middagen.
Grönkål – kostfibrer, vitaminer och mineralerDenna bladgrönsak lever upp till sin stämpel som supergrönsak! Den innehåller stora mängder kostfibrer, kalcium, vitamin A (i form av betakaroten), vitamin E, vitamin B6, B-vitaminet folat och vitamin C.
Grönkålen kan gärna ångas på samma sätt som broccoli. Den smakar även gott i sallader, soppa, coleslaw, i pesto, i smoothie och du kan även göra grönkålschips.
Lök – rik på flavonoiderLök inte bara smakar gott och passar utmärkt i olika maträtter, den är även fullproppad av supersunda flavonoider.
Gul lök är den vanligaste löken. Rå hackad lök passar bra på korven eller hamburgaren, i salladen eller i en salsa. Den är också god som ingrediens i en rad middagsrätter och kan kokas, ångas, grillas eller stekas.
Tomaten – rik på lykopenDe flesta av oss gillar tomater. Denna grönsak är en av de bästa källorna till karotenoiden lykopen (som även ger tomaten den röda färgen). Det höga innehållet gäller även i krossade tomater och puré!
Tomat innehåller även stora mängder betakaroten, samt vitamin E som bidrar till att skydda cellerna mot oxidativ stress och vitamin C som bidrar till immunförsvarets normala funktion.
Det finns många olika sorters tomater. Det är en grönsak som passar lika gott som snacks, på mackan eller i salladen, som på pizza, i såser eller i tacosen.
Morötter – rika på betakarotenMorötter innehåller stora mängder fiber och vitaminer, och då speciellt betakaroten, som omvandlas till vitamin A i kroppen. Vitamin A bidrar till att bibehålla normal hud, normal syn och ett normalt immunförsvar. Morot har också ett högt innehåll av kostfiber, som gynnar matsmältningen.
Rå morot kan ätas som mellanmål. Rå, riven morot passar bra till fisk i och andra middagsrätter. Den kan även kokas, rostas i ugnen, användas i soppor, grytor, rotmos eller wok. Den är dessutom god att pickla eller använda i kakor.
Källor: forskning.no, nhi.no, frukt.no
Sveriges mest sålda Omega-3 , berikad med både D och E-vitamin. Smidig hemleverans och som medlem får du 89kr rabatt på varje leverans.
Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fem portioner frukt och grönsaker varje dag för att hålla oss hälsosamma. Men vad menas egentligen med ” fem portioner om dagen”? Kan man äta fem äpplen och sedan känna sig lugn med att man då har täckt kroppens behov av frukt och grönt?
Läs mer
Vitamin D är viktigt för både vuxna och barn, speciellt för oss i norra Europa som normalt inte får så mycket sol. Vitamin D är viktigt för att immunförsvaret ska kunna göra sitt jobb. Dessutom bidrar det, tillsammans med kalcium, till att kroppen kan bevara ett starkt skelett.
Många av oss har växt upp med kunskapen om att apelsin innehåller vitamin C och att vitamin C är bra för immunförsvaret. Stämmer det? Och hur mycket av vitaminet bör du få i dig? Här är allt du behöver veta om vitamin C!
Att äta blåbär regelbundet är bra för kroppen. Norska nutritionister har röstat på blåbär som en av de fem hälsosammaste livsmedel du kan äta. Och det finns ingen anledning till att oroa sig när blåbärsäsongen är över - frysta bär är ett utmärkt alternativ eftersom de behåller sitt näringsvärde.
De flesta av oss har fått med sig att omega-3 är nyttigt men det kan vara svårt att veta vilken omega-3 produkt man ska välja. Vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln av hälsokost!
Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.
Om du har en rabattkod, skriv in den i fältet.
Ogiltig rabattkod