Vad är egentligen Omega-3 index och hur mäter man det?

Läs mer

Omega-3-index kan nu mätas bekvämt hemma. Att göra testet är enkelt och du får resultatet direkt till din e-post.

Läs mer

Är din omega-3-nivå under idealisk? Oroa dig inte, du kan öka den med små kostförändringar i din vardag.

Läs mer

Markus, 34 år

För Markus från Vasa är ögonhälsan viktig: "Den här produkten fungerar verkligen!"

Läs mer

Fritt Flyt blir Vesterålen's Omega-3

Efter 25 år var det dags för ett ansiktslyft - Fritt Flyt blir Vesterålen's Omega-3.

Läs mer

Så tar du hand om din hjärna - hela livet.

Hjärnan är det viktigaste organet i kroppen, som det är viktigt att ta väl hand om när man blir äldre, för att undvika en minskning av viktiga funktioner och förmågor.

Läs mer

Nya faktasidor

Nya faktasidor med massor av intressant läsning

Läs mer

Pasta Vongole Amore

❤ Sätt på That's Amore med Dean Martin på högsta volym och låtsas att du befinner dig i Toscana.

Läs mer

Citron & Ingefärsdrink

Vilken dryck är varm, uppfriskande och hälsosam på samma gång?

Läs mer

Stärk ditt immunförsvar

Under de senaste åren har vi insett behovet av att tvätta händerna och lärt oss att hosta korrekt. När man bekämpar influensa och andra sjukdomar är god handhygien nyckeln. Men visste du att en bra kost och en hälsosam livsstil också är av stor betydelse för immunförsvaret?

Läs mer

Vesterålen's kundevent April 2022

I april 2022 hade vi ett oerhört lyckat kundevent ihop med Margareta Lunde-Martinson. Ett riktigt må-bra event.

Läs mer

Behåll ditt mörkerseende

Argus är ett preparat speciellt utvecklat för ögonens välbefinnande. Den innehåller vitamin A och zink, vilket bidrar till att upprätthålla normal syn.

Läs mer

Yvonnes fisksoppa

Vi frågade vår ambassadör Yvonne Ryding som just nu är högaktuell på TV4 i Sveriges Mästerkock VIP efter hennes favoritrecept.

Läs mer

11 råd för en sund livsstil

Det vimlar av välmenande råd i media om hur du ska göra för att leva nyttigt eller gå ned i vikt. En del tror på lchf, vissa på 5:2 dieten och andra hävdar att sunt förnuft och svensk husmanskost är det rätta valet. Det är inte alltid lätt att veta vem man ska tro på!

Läs mer

Solens vitamin

Vitamin D är viktigt för både vuxna och barn, speciellt för oss i norra Europa som normalt inte får så mycket sol. Vitamin D är viktigt för att immunförsvaret ska kunna göra sitt jobb. Dessutom bidrar det, tillsammans med kalcium, till att kroppen kan bevara ett starkt skelett.

Läs mer

5 om dagen

Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fem portioner frukt och grönsaker varje dag för att hålla oss hälsosamma. Men vad menas egentligen med ” fem portioner om dagen”? Kan man äta fem äpplen och sedan känna sig lugn med att man då har täckt kroppens behov av frukt och grönt?

Läs mer

Viktigt med frukt och grönt på vintern

Vintern är förkylningssäsong och många känner sig lite svaga och energilösa den här tiden på året. Det är då viktigt att se till att äta mycket frukt och grönt. Det kan nämligen ge din kropp bättre förutsättningar att hålla sig frisk under vintern!

Läs mer

Omega-3 är sunt året runt!

Din kropp kan endast omvandla små mängder omega-3 till EPA och DHA och behöver därför få det tillfört via kosten året om. Så glöm inte att äta din dagliga dos av omega-3 fettsyrorna EPA och DHA, även på sommaren!

Läs mer

Vitamin C – bra för immunförsvaret

Många av oss har växt upp med kunskapen om att apelsin innehåller vitamin C och att vitamin C är bra för immunförsvaret. Stämmer det? Och hur mycket av vitaminet bör du få i dig? Här är allt du behöver veta om vitamin C!

Läs mer

Livsmedelsverket rekommenderar fisk

Svenska Livsmedelsverket rekommenderar oss att äta fisk 2-3 gånger i veckan, varav fet fisk minst en gång. Till fet fisk räknas lax, öring, makrill eller sill. För vissa grupper finns mer detaljerade rekommendationer, se livsmedelsverket.se.

Läs mer

Därför skall du äta blåbär!

Att äta blåbär regelbundet är bra för kroppen. Norska nutritionister har röstat på blåbär som en av de fem hälsosammaste livsmedel du kan äta. Och det finns ingen anledning till att oroa sig när blåbärsäsongen är över - frysta bär är ett utmärkt alternativ eftersom de behåller sitt näringsvärde.

Läs mer

Omega-3 är alltid en bra idé!

Att det du äter och dricker påverkar din hälsa är det inte så många som tvivlar på. Att förstå varför omega-3 alltid är en bra idé är ett viktigt steg för att ta vara på ditt hjärta. Här kommer 5 fakta om de nyttiga fettsyrorna!

Läs mer

Bra kostråd för ett friskt hjärta

Fet fisk med omega-3, massor av vitaminrika frukter och grönsaker och grova, fiberrika kornprodukter är bland annat de livsmedel du bör äta för en hjärtvänlig kost.

Läs mer

Fem supergrönsaker

Alla grönsaker är hälsosamma men några innehåller mer näringsämnen än andra. Här är fem av de sundaste.

Läs mer

Detta fett bör vi äta mer av

Vi får ofta höra att fett är en av de värsta fiender för vår kropp och därför väljer många bort mat som innehåller fett. Men att ta bort allt fett från kosten är faktiskt inte bra. Det handlar istället om att välja rätt typ av fett.

Läs mer

Viktigt att veta om vitaminer

Vet du egentligen vad vitaminer är och varför de är så viktiga för kroppen?

Läs mer

Välj rätt omega-3 tillskott

De flesta av oss har fått med sig att omega-3 är nyttigt men det kan vara svårt att veta vilken omega-3 produkt man ska välja. Vi hjälper dig att hitta rätt i djungeln av hälsokost!

Läs mer

EPA och DHA – de viktiga fettsyrorna?

Du kanske har hört talas om Omega-3 fettsyrorna DHA och EPA. Men vet du egentligen vad de gör i kroppen?

Läs mer

Fakta om kosttillskott

Allt fler av oss äter kosttillskott och försäljningen av vitaminer, mineraler, antioxidanter och omega-3 ökar för varje år som går. Men hur fungerar kosttillskott och vad bör du tänka på när du ska välja ett?

Läs mer

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vi respekterar dina uppgifter och delar aldrig dom med någon annan. Läs mer här.